Klikprothese

Home / Klikprothese

Klikprothese

TANDHEELKUNDIG KLIKGEBIT ALL-ON-4 ANTWERPEN DENTAL CLINICS BRASSCHAAT BELGIE

prijzen klikgebit All-on 4 antwerpen/ kosten tandheelkundig klikgebit belgie

Wat is Klikrothese ?

Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten en een veel betere oplossing dan een loszittend kunstgebit. Een klikgebit is een uitmuntend systeem waarbij de kronen of een volledige brug in de kaak worden geplaatst op en met behulp van tandimplantaten en drukknopen.

Over het algemeen zijn er minstens twee implantaten nodig in zowel de bovenkaak als in de onderkaak om de brug op zijn plaats te houden.

Een klikgebit op implantaten is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die voor de keuze staan om een gebitsprothese te nemen. Wilt u een volledig vast gebit op implantaten? Dan hebben wij een andere oplossing met de All-On-4 of All-On-6 vast gebit op implantaten.

Voldoende kaakbot?

Als uw kaakbot goed genoeg is kunnen er ook vier implantaten worden geplaatst. Dit verbetert de stabiliteit, net als bij een gewone brug. Een brug is immers stabieler zodra er meer pijlers worden gebruikt. Op de tandimplantaten worden de kunstelementen door middel van een kliksysteem bevestigd. Dit systeem zorgt ervoor dat de kunsttanden in de mond altijd op de goede plaats blijven. De elementen zitten niet geschroefd of gecementeerd zoals bij een vast gebit. Dit betekent dat u de prothese kunt uitnemen om schoon te maken.

Ik heb nog goede tanden in mijn mond. Kan ik dan ook gebruik maken van een klikprothese?

Jazeker. Zijn er nog gezonde tanden of wortels in uw gebit, dan kunt u kiezen voor gedeeltelijke oplossingen. Die oplossing kan een klikprothese zijn of kronen die steunen op implantaten én op uw eigen wortels. De implantoloog zal de verschillende mogelijkheden met u bespreken.

Wat zijn de voordelen van een klikprothese?

Het grote voordeel van een klikprothese ( klikgebit ) is dat deze is gemaakt van licht materiaal. Daardoor is de prothese voor patiënten geschikt die weinig kaakbot meer hebben nadat ze al jarenlang drager zijn geweest van een kunstgebit. Het dragen van een kunstgebit leidt er in veel gevallen toe dat het kaakbot in dikte afneemt. Hierdoor zien we bij menig patiënt dat het kaakbot niet meer voldoende van kwaliteit is om er implantaten in te plaatsen. Een klikprothese kan echter in deze gevallen nog wel worden geplaatst. Een klikprothese is meestal veel fijner om te dragen dan een kunstgebit. Het verschuift niet in de mond, en u heeft geen gehemelte in de bovenkaak, waardoor u veel beter proeft, veel makkelijker eet en kunt lachen zonder dat u zorgen hoeft te maken dat het gebit eruit valt.Het andere grote voordeel van een klikprothese is dat hij in de meeste gevallen door de verzekering wordt vergoed. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht. Rekent u er wel op dat wij u eerst willen zien op een consult voordat we u gerichte informatie kunnen geven die op uw situatie is toegespitst.

Voor wie is de klikprothese geschikt?

Zoals al bleek uit het voorgaande, is een klikprothese bij uitstek geschikt voor mensen die iets beters willen dan een kunstgebit. Maar ook andere patiënten die gaan denken aan vervanging van hun eigen gebit dat niet meer goed functioneert, kunnen geholpen worden met een klikprothese.

Hoe gaat de procedure in zijn werk?

Eerst komt u op consult. Dit consult is vrijblijvend en wij nemen alle tijd om u te informeren. De implantoloog en de praktijkmanager bespreken met u de mogelijkheden. U kunt vragen stellen en bepaalde wensen aangeven over de prothese. Uw gebit wordt gemeten en er wordt een afdruk gemaakt. De implantoloog maakt een planning. Tijdens deze planningsfase kunnen ook al die persoonlijke wensen van de patiënt worden doorgenomen over hoe het gebit eruit gaat zien. Bijvoorbeeld de kleur van de tanden, bepaalde voorkeuren voor de vorm en positie.

De volgende stap is het implanteren. Indien nodig worden er eerst tanden getrokken (tanden trekken wordt alleen gedaan als het om niet-gezonde tanden gaat die geen functie meer in de mond hebben). Meteen in de gaten van de extracties worden de implantaten geplaatst, na eventueel nog wat verwijden of opvullen van de wond. Deze fase duurt ongeveer een uur. De genezing rondom het implantaat geneest net zo voorspoedig als wanneer er geen implantaat zou zijn geplaatst, en in veel gevallen sneller en met minder pijn en opzwellingen.

Op de implantaten worden de balelementen geplaatst, die met de brug in verbinding komen door middel van een drukknopsysteem (vandaar de naam klikprothese). Hierop wordt de brug geplaatst, die van acryl is gemaakt. Dezelfde dag gaat de patiënt naar huis. U kunt daarna al meteen eten en – het belangrijkste – glimlachen.

Ik heb een klikprothese, en die bevalt zo goed dat ik een vaste (porseleinen) brug wil op implantaten. Kan dat?

Ja, in principe wel. U kunt dan in aanmerking komen voor een All On 4 of een All on 6 vast gebit op implantaten. Dit moet voor uw individueel geval bekeken worden. Op een consult kan de implantoloog bekijken hoeveel kaakbot u heeft, wat bepaalt waar en hoeveel implantaten bij u kunnen worden geplaatst. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult.

Overtuigd ?

Contacteer ons

  Waarom kiezen voor Dental Clinics ?

 • Kennis
 • Technieken
 • Privacy
Contact

Contact

 • Dagelijks

  Van Maandag t.e.m. vrijdag:

  08:00 - 17:00

 • Locatie

  Door Verstraetelei 6, 2930 Brasschaat